Arganolja

Köp
  • från 395,00 kr

Arganolja är en utmärkt olja som lämpar sig för både kropp och ansikte. Den håller huden mjuk och smidig och är idealisk för eksem, bristningar. Den är också bra som hårolja.

Hudvård

Eftersom arganoljan är tunn tränger den snabbt in i huden och passar därför extra bra under ögonen, ett område som annars är känsligt för fett. Oljan har en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer.

Rikt innehåll av vitamin E motverkar ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Den har antiinflammatoriska egenskaper som gör den lämplig för acnehud och psoriasis.

Hårvård

En fantastisk hårolja som används för att skydda, vårda och stärka håret. Den kan användas som hårinpackning eller bara masseras in i hårbottnen och dras ut i längderna före hårtvätt. Vid inpackning, låt verka i 15-30 minuter.


Arganträd växer på den torra terrängen i Marocko och producerar frukter som ger den rika arganoljan. Oljan har bättre antioxidanta egenskaper än olivolja och har sedan urminnes tider använts som en helande olja av Berberkvinnor och nomader i Marocko.


Vår olja är tillverkad i ett marockanskt kvinnokooperativ i Marocka. Frukten pressas endast en gång för att få riktig premium olja.